Egy ember meghalt, hármat eltűntként tart nyilván a rendőrség a hétfői vörösiszap-baleset helyszínein. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) legfrissebb helyzetjelentése szerint a baleset már összesen 7 települést érint. Sok a sérült, a Független Hírügynökség információi szerint várhatóan többeket katonai helikopterrel fognak a Budaörsi reptérre szállítani, ahonnan mentőautók viszik őket különböző kórházakba. Az átszakadt iszaptároló balesete már összesen hét települést érint, az elöntés miatt. Ezek az OKF tájékoztatása szerint Tüskevár, Kolontár, Kisberzseny, Somlóvásárhely, Apácatorma, Devecser, Somlójenő.

A helyszínen nagy erőkkel dolgoznak a szakemberek: 70 tűzoltó dolgozik 18 járművel, 11 mentőautó, egy helikopter, 2 tömeges baleseti egység, több száz rendőr autókkal és helikopterrel, 20 civil, 100 katona 10 járművel, 3 Vegyi Felderítő Csoport egység és műszaki mentő egységek dolgoznak a katasztrófahelyzet elhárításán. A rendőrségtől érkezett információk alapján egy ember meghalt, hárman eltűntek, 10 ember kórházba került. A sérültek közül két ember állapota súlyos.

A Független Hírügynökség úgy tudja, tucatnyi, a vörösiszaptól égési sérüléseket szenvedett sérültet várhatóan katonai helikopter szállít a Budaörsi Repülőtérre, ahonnan mentők viszik őket tovább kórházakba. Az OKF figyelmeztetése szerint az iszap nehézfémet tartalmaz, légutakba, emésztőrendszerbe jutva mérgező. A testfelületre jutó anyagokat bő vízzel mossák le! Ha szembe szájba megy, ki kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. A szennyezett ruházatot mindenki távolítsa el magáról.(FH)