Homoszexuális indíttatásból kínozta és gyilkolta meg szolgáját a szaúdi herceg

2010.10.05. 18:02

Szaud bin Abdulaziz bin Naszir al-Szaud herceg szexuális indíttatásból ölte meg 32 éves férfiszolgáját február 15-én, a brit főváros Landmark nevű elegáns szállójának apartmanjában - ezt a londoni bírósági tárgyalás második napján, kedden mondta az ügyész. Szerinte a herceg meleg, és többször meg is verte a szolgáját előzőleg, mielőtt a tragédia napján megfojtotta.

A 34 éves herceg a szaúdi uralkodó egyik testvérének az unokája, ezért a királyi család tagjának számít. Hazájában törvény van érvényben a homoszexuálisok ellen. Amikor február közepén megtalálták a holttestet szállodai szobában, a herceg azt állította, hogy az áldozatot rablók támadták meg három héttel halála előtt, ezért vannak fejsérülései. A keddi tárgyaláson azonban azt mondta az ügyész, hogy a herceg tette mindezt, ráadásul az áldozat arcán harapásnyomok is voltak, ami a támadás kegyetlenségét mutatja.

Jonathan Laidlaw ügyész azt is állította, hogy a szálló biztonsági kamerái által készített felvételek tanúsága szerint az áldozat január 22-e óta "trágár dolgoknak volt elszenvedője". A 34 éves herceg végül elismerte, hogy ő okozta az áldozat halálát, de tagadta a szándékos gyilkosságot és a súlyos testi sértést. Az esküdtszéken múlik, hogy emberölés vagy gyilkosság miatt ítélkezik a herceg felett.