Légzés és elégséges vérkeringés nélkül találták a mentők azt az újszülöttet, akihez egy otthonszülés miatt kellett orvost hívni. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülött-mentő személyzete is. Úgy tudni, az eset a Geréb Ágnes nevéhez köthető, XII. kerületi, Alma utcai "Születésházban" történt, Gerébet és munkatársait rendőrök állították elő a helyszínről. A szülész-nőgyógyász végzettségű, de szakmájától eltiltott Geréb ellen jelenleg is három bűncselekmény miatt folyik egyesített büntetőper, amiért bábaként segédkezett olyan otthonszüléseknél, melyek során egy újszülött meghalt, egy maradandó károsodást szenvedett, egy nő pedig "kivérzett állapotba" került..

Újra kellett éleszteni egy újszülöttet egy otthonszülés után kedden Budapesten, az Alma utca egyik házában. Az esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt: feltehetően egy otthon végzett szülés során, a megszületett kisbabát újra kellett éleszteni. Az újszülött gyermeket és az édesanyját is kórházba szállították. A rendőrség megkezdte az ügy körülményeinek vizsgálatát.

A Független Hírügynökség információi szerint a házban Geréb Ágnes, az otthonszülések levezetése közben történt egészségkárosodások miatt már korábban megvádolt szülész által kialakított "Születésház" van. Úgy tudni, Geréb Ágnest és munkatársait is előállították a rendőrök a helyszínről.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az eset kapcsán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az OMSZ rohamkocsiját kedden délután egy újszülötthöz hívták segítségül Budapest XII. kerületében. Az újszülött kisfiút a mentők légzés és elégséges vérkeringés nélkül találták, ellátását azonnal megkezdték. Az életmentésbe bekapcsolódott a speciális gyermek-mentőorvosi kocsi és a koraszülött- mentő személyzete is. Az újszülöttet és az anyát kórházba szállították.