Több száz tonna gipsszel próbálják megkötni a Marcal folyóba ömlött lúgos iszapot. Az iszappal elöntött települések utcáit a tűzoltók és a katonák tisztítják. Az országos katasztrófavédelem kedd hajnali tájékoztatása szerint az éjszaka rendkívüli esemény nem történt, az iszappal elöntött települések utcáit a tűzoltók és a katonák tisztítják.

Az érintett településeken összesen körülbelül 400 embert kellett kitelepíteni, körülbelül 300 épületből. A kitelepítettek legtöbbje rokonokhoz költözött ideiglenesen. Devecseren az iskolában 50 embert szállásoltak el ideiglenesen. Kialakítottak azonban ideiglenes szálláshelyeket a családsegítő szolgálatnál, illetve a művelődési házban is. Az ipari balesetben érintett területen az éjszakai órákban is öt megye tűzoltói, mentők és több mint száz katona dolgozik. A Honvédség napközben is nagy erőkkel dolgozott a helyszínen, helikoptereik légi felderítéseket végeztek és sérültek Budapestre szállításában is segédkeztek.

A MAL Zrt. üzemében történt ipari balesetnek az utolsó adatok szerint 3 halálos áldozata van: egy 30 év körüli férfi, egy idős asszony, illetve egy 3-4 év körüli kisgyerek. 120 ember megsérült, többen súlyosan. A további vegyi mentesítésről, illetve a még nagyobb környezeti károk megakadályozásának módszereiről egyelőre részleteket nem tudni. (FH)