Szerdára virradóra nem találtak újabb halottat azon a területen, amelyet elöntött a vörösiszap. Jelenleg 3 embert nem találnak, vagyis keddhez képest csökkent az eltűntek száma. A halottak száma továbbra is 4. A szerda reggeli adatok szerint 61 embert kezelnek kórházban. Éjszaka a honvédség szakemberei felépítették Kolontáron a települést kettészelő patak feletti ideiglenes hidat. Az eredeti beton építményt az iszapáradat semmisítette meg.

A katonák egy TMM-3 típusú híd fémvázát építették fel, amelyre szerdán ráteszik a faborítást. Folyamatos volt a zagytározó megsérült részénél a hármas gyűrű építése, ez most már mindenütt 3-4 méter magas, újabb iszapömlés, szivárgás nincs.

Folyamatos a folyók vizének mentesítése is, a katonák és a tűzoltók vízügyi szakemberek irányításával szórják a vízbe a helyszínre szállított kalcium- és magnézium nitrátot, amellyel a lúgos iszapot semlegesítik. A területre a védekezésben résztvevő erők egy részének leváltására újabb csapatok érkeznek és további munkagépeket is irányítanak a helyszínre. Az OKF utolsó adatai szerint a szennyezés a Marcalon a Rába közelében, Mersevát és Egyházaskesző között jár, vagyis közel a Rábához. A víz Ph-értéke azonban javul. (FH)

A Velvet támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és az áldozatok családja számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!