A rendőrség fenntartja a rendet a vörösiszappal elöntött területeken, Devecserre pedig változatlanul korlátozott a bejutás lehetősége - olvasható a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szombat déli közleményében. Az intézkedések részeként Devecseren és Kolontáron fennáll az alkoholtilalom. Az ajkai sportcsarnokba telepített emberek azt kérik a sajtótól, hogy újságírók ne menjenek be az épületbe. A rendőrség továbbra is folyamatosan gondoskodik a közbiztonság fenntartásáról az iszapsújtotta településeken. A fosztogatások megelőzése érdekében fokozott ellenőrzést tartanak. Az eddig eltelt időszakban fosztogatásokról nem érkezett bejelentés.

Devecser területére a bejutást a rendőrség továbbra is ellenőrzi. A városba csak az ott élők, az elszállításukat végző hozzátartozók, a menetrendszerinti autóbuszok illetve a kárelhárításban résztvevők mehetnek be. A rendőrség felhívja az adományokkal érkezők és az önkéntes segítők figyelmét arra, hogy minden esetben érdeklődjenek az önkormányzatoknál a felajánlások elhelyezéséről illetve a kárelhárításban való részvételről.

Devecser és Kolontár települések önkormányzata továbbra is fenntartja az alkoholfogyasztási tilalmat, amely visszavonásig érvényes. A Független Hírügynökség információi szerint az ajkai sportcsarnokban lévő kitelepítettek nem szeretnék, hogy a sajtó munkatársai bemenjenek az épületbe, ezért az ajtónál a rendőrök feltartóztatják az újságírókat, operatőröket és fotósokat. A helyiek azt mondták: ha valamelyikük nyilatkozni szeretne, akkor kimegy a csarnok elé.(FH)

A Velvet támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és az áldozatok családja számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!