Lakásához közeli garázsában holtan találták Szergej Kljukát, a Gazprom orosz gázipari óriásvállalat egyik pénzügyi topmenedzserét - adta hírül vasárnap a RIA Novosztyi. A fejlövést kapott 32 éves férfira a kocsijában ülve bukkantak rá, mellette hevert a pisztolya is. Az első feltevések szerint öngyilkosságot követett el.

A Gazprom pénzügyi főosztályvezető-helyettesét szombat reggel látták utoljára, amikor elindult az egyik pályaudvarra, hogy fogadja Moszkvába érkező fivérét. A testvére azonban hiába várta az állomáson. Végül taxival jutott el Kljukáék lakására, ahol közölte, hogy senki sem ment ki elé. A család ezután jelentette be a rendőrségen Szergej Kljuka eltűnését.

A kiérkező rendőrök a garázsban, a saját Range Roverében ülve bukkantak rá a férfi holttestére. A helyszínen megtalálták az engedéllyel tartott CZ-75-ös pisztolyát is, amelyet a felesége elmondása szerint annak idején a kazah miniszterelnöktől kapott ajándékba. A rendőrség egyelőre az öngyilkosságot tartja a legvalószínűbbnek, de más szálakon is folyik a nyomozás.