Nyomozást indított a rendőrség a csütörtöki, Szegeden történt gázrobbanás miatt. Az eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folyik, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A rendőrség szerint szakszerűtlen munkavégzés miatt történt a detonáció a társasházban.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, gázrobbanás volt egy szegedi társasházban csütörtökön kora délután. A Boldogasszony sugárúton, az egyik lakásban robbant fel a fürdőszobai vízmelegítő. A lakásban senki sem volt otthon, azonban a detonáció olyan erejű volt, hogy kidöntötte a szomszéddal közös oldalfalat, könnyű sérüléseket okozva az ott lakónak - tájékoztatott korábban a megyei katasztrófavédelem sajtóreferense.

A rendőrség délután közleményt adott ki, ebben azt írják, nyomozást indítottak az ügyben, mivel a gyanú szerint szakszerűtlen munkavégzés miatt történt a detonáció. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik. Az eddigi információ szerint egyébként a lakóépület pincéjében megsérült egy gázvezeték, amiatt szivárgott a gáz. Az egyik földszinti lakásban a gáz telítődött, a robbanás a bojler lángja miatt történhetett. Az érintett ingatlant az ott lakóknak el kellett hagyniuk, értékeiket rendőrök őrzik.(FH)