Két gimnáziumi tanuló lőtt agyon egy taxist egy sörétes puskával az észak-ukrajnai Csernyihiv megyében - adta hírül csütörtökön a TSZN televíziós híradóműsor. A járművezető holttestét hajnalban találta meg kocsija mellett egy arra haladó kocsi vezetője.

A taxis egy hívásra érkezett a megyeszékhelyhez közeli Kiszilevka faluba csütörtök hajnalban, ahonnan azonban az ügyfele addig egy másik taxival már távozott. Visszaúton két kamasz fiú intette le, akik a szomszédos községbe rendeltek fuvart, ám egy elhagyatott helyen arra kérték a sofőrt, hogy álljon félre. Ekkor a hátsó ülésen ülő kamaszok egyike egy sörétes vadászpuskával tarkón lőtte a sofőrt.

A két gimnazista ekkor kiráncigálta az áldozat testét az autóból, és megpróbálták beindítani a járművet, ami azonban nem sikerült, így gyalog indultak haza. Útközben megszabadultak véres ruhadarabjaiktól, és az egyikük édesanyjának élettársától ellopott puskát is az útszéli bozótosba dobták. A rendőrség a megtalált fegyver azonosítása után még csütörtökön őrizetbe vette a két fiút, akik beismerték tettüket, és akikre 15 évtől életfogytiglan terjedő börtönbüntetés várhat.(FH)