Öt kilométeren át üldözte, majd egy zimányi melléképületben találta meg Devil, a kaposvári nyomozókutya azt a 43 éves férfit, aki ellen a Kaposvári Bíróság elfogatóparancsot adott ki. A férfit egy földkábel ellopása miatt is felelősségre vonják.

A Kaposvári Rendőrkapitányság bűnügyi kutyás szolgálata Devil és Holly nevű szolgálati kutyákkal járőrözött csütörtökön Zimány külterületén. Egy helyen friss ásásnyomokra bukkantak, kiderült, hogy földkábelt loptak el ismeretlenek. A kutyákkal a nyomokat követve az elkövetők után indultak.

A kutyák egy ideig azonos irányba haladtak, majd a menekülő többfős társaság útvonalát követve szétváltak. Az 5 kilométeres nyomon üldözés során a Devil által követett személy többször is irányt váltott, és megpróbálta lerázni követőjét, eredménytelenül. Devil végül egy zimányi porta melléképületéhez vezette a rendőröket.

A 43 éves zimányi férfit a pajtában fogták el a rendőrök. Kiderült, hogy a kábellopás mellett más bűncselekményt is elkövetett, ami miatt a Kaposvári Bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene.  A kábeltolvaj banda ellen lopás vétség miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság. (FH)