Lángoló szemétkupacból mentettek ki egy csecsemőt Indiában

2010.10.23. 13:06

Kórházban áplnak egy lánycsecsemőt az indiai Uttar Prades államban, miután az utolsó pillanatban mentették ki egy égő szemétkupacból - adta hírül az indiai rendőrség. A hatóságok elkeseredett harcot vívnak a gyakorlattal, hogy a szülők megöljék az értéktelennek tartott lánymagzatokat.

Ghazipur városában egy szemétdombot gyújtott meg éppen egy városi alkalmazott, amikor sírásra lett figyelmes. Azonnal kiszedte a csecsemőt a szemétből, de a lángok addigra már súlyos sérüléseket okoztak a kicsinek. A hátán és a végtagjain megégett újszülöttet kórházba szállították. "Most már jobban van, de a felépülése eltart még egy ideig" - mondta az AFP hírügynökségnek a ghazipuri kórház egyik orvosa.

A rendőrség szerint a gyereket még pénteken hagyták a szemétdombon, és most megpróbálják felkutatni szüleit. Indiában nem ritka, hogy megölik az anyagi tehernek tartott lánycsecsemőket, és csak a később kenyérkeresővé váló fiúkat tartják meg. A hatóságok már régóta küzdenek a törvénytelen gyakorlat ellen, de nem sok sikerrel. A statisztikák szerint ezer férfira 800-850 nő jut India egyes részeiben.(FH)