Benzinkúton bukott le egy drogterjesztő Mátészalkán. A rendőrök előzetes adatgyűjtés alapján ellenőrizték a férfit, akinek kocsijából 51 gramm marihuána került elő. Az ügy felgöngyölítése során a nyomozók a vásárlók egy részét is feltérképezték: egy pesti, három környékbeli és hat debreceni lakost hallgattak ki ez ügyben. A kör várhatóan bővülni fog.

A 22 éves debreceni férfi kocsijából 51 gramm növényi származék- a gyorsteszt alapján marihuána került elő. A férfit azzal gyanúsítják, hogy a drogot azért vásárolta, hogy tovább terjessze. Gyanúsítottként hallgatták ki azt a budapesti férfit is, akitől a jelenlegi adatok szerint megvette a kábítószert.

Az ügy felgöngyölítése során a mátészalkai nyomozók további három környékbeli és hat debreceni lakost hallgattak ki, akik a megalapozott gyanú szerint saját használatra vásárolták a marihuánát a benzinkútnál elfogott férfitól. A házkutatások során valamennyi érintett lakásán foglaltak le marihuána-gyanús anyagot, összesen 158,4 grammot. A rendőrök találtak a porciózáshoz használt mérlegeket és a fogyasztáshoz használatos eszközöket is. (FH)