Könnyebb sérüléseket szenvedett három gyerek az ünnepi hosszú hétvégén a cinkotai temetőben, ahol magukra rántották a családi síremlék egy részét. A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) hétfői tájékoztatása szerint a halottak napi hétvégén az elmúlt évekhez hasonlóan sokan látogattak ki a fővárosi temetőkbe, a társaság becslése szerint szombaton és vasárnap egymillió ember ment ki a temetőkbe, hogy lerója kegyeletét szerettei sírjainál.

A temetők bejáratainál és a temetőkben folyamatos volt a forgalomrányitás, még az igen forgalmas Új Köztemetőben is zavartalanul közlekedtek együtt az autók és a gyalogosok. A nagyon idős, járóképtelen embereket szállító autók délelőtt, mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők pedig egész nap, a forgalom nagyságától függően bemehettek a temetőbe. Sokan vették igénybe az Új Köztemetőben és a Fiumei úti temetőben az Intézet által biztosított ingyenes temetői járatokat is.

Kisebb incidens két alkalommal zavarta meg a temetők nyugalmát a BTI szerint. Az Új Köztemetőben civil nyomozók fogtak el egy körözöttet, a cinkotai temetőben pedig három, szülői felügyelet mellett játszó gyerek magára rántotta a családi síremlék egy részét. a gyerekek könnyebben sérültek meg. Vasárnap délután egy 88 éves asszony kíséret nélkül látogatott ki a temetőbe és kifelé tartva összeesett a járdán. A Budapesti Temetkezési Intézet által biztosított mentő azonnal a segítségére sietett. A mentők egy átfogó vizsgálat után megállapították, hogy nem történt komolyabb baj.

Korábban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy komolyabb bűncselekményről, súlyosabb balesetről nem érkezett jelentés a rendőrségre. Leginkább a zseblopási nyomozóknak volt dolguk, ők több zsebtolvajt is elfogtak a hétvégén. Az Új Köztemetőben pedig olyanokat kaptak el, akik virágokat loptak a sírokról.