Nagyon készült harmadik szülésére, mert végre kislányt hozhatott a
világra, de félt is, mert nagy volt a babája annak a kismamának, aki november elsején szülés után elvérzett a kecskeméti kórházban. A család szerint hibáztak az orvosok, azért halt meg a 26 éves fiatalasszony. Feljelentést tettek a rendőrségen, és pert fontolgatnak a kórház ellen.

Az asszony komplikációk nélkül szülte meg a gyermekét, de a szülés után nem tudták elállítani vérzését. Azonnal megoperálták. Kivették a méhét, kapott vért, és úgy tűnt, stabilizálódott az állapota. Kicsivel később azonban az intenzív osztályon újra vérezni kezdett, többször újraélesztették, de nem tudták megmenteni az életét.  A nő férjét éjjel tizenegykor hívták a kórházból, hogy meghalt a felesége - mondta el a fiatalember csütörtökön a Független Hírügynökségnek. A férj az első két gyerek születésénél bent volt a szülőszobán, hétfőn azonban nem mert bemenni. Azt mondta, rossz előérzete volt.

A kórház szóvivője szerint nem hibáztak, de vizsgálatot indítanak, hogy minden részlet kiderüljön. Horváth Attiláné elmondta: még soha nem történt ilyen eset a kórházukban. Ahogy fogalmazott, kollégái a legjobb tudásuk szerint mindent megtettek a fiatalasszonyért, de nem tudták megmenteni az életét. A asszony családja szerint az orvosok hibáztak, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítotttak eljárást ismeretlen elkövető ellen. Már elkezdték kihallgatni a tanúkat és a bizonyítás későbbi fázisában szakértő véleményét is kikérik.