Egy nő meghalt, ketten valószínű megsérültek, amikor autójukkal frontálisan ütközött egy ittas férfi vezette Opel szombat reggel a Soltvadkert és Tázlár közötti mellékúton.

Egy 18 éves bócsai fiatalember vezette azt az Opelt, amelyik reggel okozott halálos balestet a Soltvadkertet Tázlárral összekötő mellékúton. A fiú Soltvadkert felé tartott, amikor későn vette észre az előtte haladó UAZ-t, hirtelen balra rántotta a kormányt és frontálisan ütközött egy szemből szabályosan érkező Volkswagennel.

A fiú saját lábán szállt ki az összetört autójából, nem sérült meg a balesetben. A helyszínelő rendőrök megszondáztatták, ekkor derült ki, hogy ivott, mielőtt autóba ült. Eljárás indul ellene - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályé Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szabályosan közlekedő autóban egy soltvadkerti család utazott. Az anyósülésen ülő 76 éves asszony meghalt az ütközéstől. Az autót egy 68 éves férfi vezette, őt a tűzoltók vágták ki a roncsból, beszorult a kormány mögé. Hátul a felesége ült. Mindketten súlyosan megsérültek. A 18 éves fiatal ellen halált okozó közúti baleset gondatlan okozása és ittas járművezetés miatt indult eljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Anita, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.