Agyonlőtt egy ötvenéves magyar férfit egy osztrák rendőr Ausztriában feltehetően féltékenység miatt - jelentette hétfőn az ORF osztrák közszolgálati adó. A 49 éves rendőr volt élettársának lakásán lőtte le szolgálati fegyverével a magyar férfit, majd volt barátnőjét is megsebesítette, mielőtt öngyilkos lett. A nőt súlyos sérüléssel szállították kórházba.

A 49 éves osztrák rendőr vasárnap este kereste fel volt élettársát a nő házában, akit egy ötvenéves magyar művésszel együtt talált az emeleten - írta az ORF. A rendőr több lövéssel ölte meg a meg nem nevezett magyar férfit, aki feltehetően a nő új barátja volt. Az osztrák rendőr ezután rálőtt volt élettársára is, akit a mellkasán sebesített meg. A súlyos állapotban lévő nőnek sikerült lemenekülnie a földszintre, és onnan telefonon segítséget tudott kérni a szomszédban lakó szüleitől. A rendőr végül saját maga ellen fordította fegyverét, és öngyilkos lett.

A magyar férfiről csak annyi adatot hoztak nyilvánosságra, hogy ötvenéves, és művész. Az eset egy Graz városától délnyugatra található kis településen történt, a szlovén határ közelében.