Meggyilkolta thaiföldi barátnőjét, majd csaknem egy hónapig élt együtt a holttestel egy új-zélandi férfi. Bírósági tárgyalásán az is kiderült, egész nap vicceket olvasott , hogy felvidítsa magát.

A 47 éves Gordon Hieatt még tavaly áprilisban végzett a Thaiföldről származó, szexmunkásként dolgozó barátnőjével Aucklandben. Egy vita hevében megfojtotta a nőt, majd az egyik ágyra fektette a holttestet, a fejére pedig pongyolát lökött. A férfi ezután folytatta életét, mint ha mi sem történt volna - mondta a bíróságon Rachael Reed ügyésznő.

Három és fél héttel később kopogtatott be hozzá a főbérlője, akinek az orrát egyből megcsapta a bűz. A riasztott rendőrök bukkantak végül a holttestre. Találtak az ágy mellett egy ventillátort is, amellyel Hieatt próbálta elhessegetni a szagokat, mindhiába. "Leírhatatlan, orrfacsaró bűz volt, legyek és férgek voltak mindenfelé, különösen az ágyon" - ecsetelte az ügyésznő. A nyomozás során ellenőrizték a férfi számítógépét is, és megállapították, hogy egy internetes csevegőoldalon beismerte, ő ölte meg a lányt. Hieatt elmondása szerint folyamatosan vicceket olvasott, hogy felvidítsa magát. A tárgyalás folytatódik.