Élő, internetes adásban követett el öngyilkosságot a japán férfi

2010.11.10. 11:16

Felakasztotta magát otthonában egy 24 éves japán férfi, élő, internetes adásban - közölték szerdán a japán hatóságok. A megdöbbent internetezők értesítették a rendőröket, akik kedden megtalálták az egyedül élő férfi holttestét a lakásában.

A férfi, aki vasárnap kezdte tragédiával végződő internetes adását az Ustream oldalon keresztül, azt állította, hogy betegsége miatt augusztusban ott kellett hagynia a munkahelyét, amelyet szidalmazott. Már vasárnap azt közölte, hogy meg fogja ölni magát, és az életéről vitát kezdett az internetes adásba bekapcsolódó nézőkkel. Volt némi szünet hétfőn az adásban, amely kedden újrakezdődött. A végén pedig azt láthatták a nézők, hogy felakasztja magát.

A japán média közlése szerint a nézők közül többen bíztatták a férfit, hogy gyorsan haljon meg, mások viszont megpróbálták lebeszélni. A Ustream szolgáltatója azonnal leállította az adást, amikor többen felhívták őket a tragédia hírével.  A történtek kapcsán az AFP azt írta, hogy Japán egyik olyan ország a világon, ahol a legtöbb öngyilkosságot követik el. Tavaly több mint 32 ezren vetettek véget életüknek.