horoszkóp

200 ezer forinttal tartozott gyerekkori barátjának, ezért megölte

2010.11.29. 12:20

Tartozott 200 ezer forinttal, ezért fejszével megölte gyermekkori barátját egy férfi Pusztaszabolcson. A meggyilkolt férfi február közepén tűnt el, a rendőrség kereste, de akkor még nem emberölés miatt folyt a nyomozás. A gyanúsítottat múlt hét kedden fogták el, beismerte tettét, azóta előzetesben van - hangzott el a Nemzeti Nyomozó Iroda hétfői sajtótájékoztatóján.

A 20-as éveiben járó férfi február közepén tűnt el budapesti albérletéből. A rendőrség közigazgatási eljárást indított, az NNI augusztusban kezdett nyomozni az ügyben, akkor már emberölés miatt, mivel egyre gyanúsabbá váltak a körülmények.

Kiderült, hogy a férfi gyerekkori "barátja" 200 forinttal tartozott áldozatának, szerencsejáték függő volt. A pénzt már időszerű volt megadnia, ezért gyilkolt. A férfi a gyilkosságot előre kitervelte, barátját egy ercsi lakásban ölte meg, ahová bejáratosak voltak. A fejsze, amit a gyilkossághoz használt, előre ki volt készítve. Miután végzett vele, bérelt, pusztaszabolcsi házához vitte holttestét, majd annak kertjében elásta. A nyomozók a büntetlen előéletű férfit november 23-án hallgatták ki gyanúsítottként.

A gyilkos beismerte tettét, azóta az illetékes bíróság már el is rendelte előzetes letartóztatását. A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint nem merült fel arra vonatkozó információ, hogy a férfinak lett volna társa, egyedül ölte meg barátját. Ellene nyereségvágyból, előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés gyanúja miatt folyik a nyomozás.