Tragikusan végződött egy fiatalember születésnapi bulija Ausztráliában. A 32 éves férfi a barátaival együtt az Ausztrália keleti részénél található Aranypart egyik apartman házában bulizott. A rendőrség hétfői közleménye szerint az ünnepelt egy első emeleti erkélyről próbált meg beleugrani a kerti medencébe, de elvétette az ugrást, az aszfaltra csapódott és belehalt sérülésébe.

"A rendőrségi nyomozás szerint a tragédia előtt a fiatalembernek egyszer már sikerült beleugrania az erkélyről a medencébe" - mondta Queensland állam rendőrségének egyik nyomozója Jim Keogh. "Alig néhány centivel vétette csak el a medencét" - mondta az eset egyik szemtanúja. A rendőrség megkezdte az ügy kivizsgálását, aminek részeként megpróbálják begyűjteni a buli résztvevőinek mobiljait, hátha egyikük rögzítette a halálos ugrást.

A jelek szerint tehát terjed és már Ausztráliába is elért a spanyol üdülőhelyek részeg és/vagy bedrogozott turistaifjai körében kialakult új sportág, az angolul balconingnak nevezett menőzés. Ez az új evolúciós szűrősport azt jelenti, hogy a Darwin-díjra esélyes versenyzők becélozzák a - lehetőleg minél magasabb emeleten lévő - szoba teraszáról a szállodai medencét, majd leugranak. A macsózás idén már több halálos áldozatot is követelt.