A börtönben egy látogatáskor ölte meg a barátnőjét egy holland férfi Peruban. A gyilkosság csak három hónappal később derült ki a cellából áradó bűz miatt. A drogcsempészésért elítélt férfi megfojtotta a barátnőjét, majd befalazta a holttestet – közölték hétfőn a perui hatóságok. A 32 éves holland 22 éves perui barátnőjét a férfi cellájában emelt álfal mögött találták meg.

A perui börtönhatóság vezetője azt mondta hétfőn, hogy a rab, Jason Sanford Stalig Conquet beismerte a gyilkosságot, ami valamikor augusztusban történhetett, amikor a barátnőjét a cellájában fogadhatta a beszélő idején. Miután kettesben maradtak, vita alakult ki köztük, és ekkor fojtotta meg a lányt a férfi. Egyelőre nem tudni, honnan szerzett cementet, és hogyan tudta észrevétlenül felhúzni a cella sarkában az álfalat, amely mögé elrejtette a holttestet.

A holland férfi azután bukott le, hogy az őrök kérdezgetni kezdték a cellájából kiáramló elviselhetetlen szagról. Az eset miatt máris heves bírálatok érik a perui börtönhatóságot, amiért a fegyintézetben nem ellenőrzik kellőképpen a börtönlátogatókat, és engedték, hogy a holland férfi kettesben maradjon, felügyelet nélkül a barátnőjével. A börtönhatóság és a rendőrség azt ígérte, hogy alapos vizsgálat után a felelősöket megbüntetik.