A 8 évvel ezelőtti móri mészárlás egyetlen életben maradt vádlottja, Weiszdorn Róbert ügyében várhatóan csütörtökön hirdet másodfokon ítéletet a Fővrosi Ítélőtáblán Lassó Gábor büntetőtanácsa.

A móri Erste Bankban 2002. május 9-én elkövetett, 8 halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében várható másodfokú ítélet egyben feltehetően jogerős ítélet is lesz, amennyiben ismét bűnösnek mondják Weiszdorn Róbertet. Az első fokon eljárt Fejér Megyei Bíróság 2008. december 18-án kihirdetett ítéletével Weiszdornt társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölésért és lőfegyverrel való visszaélésért életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte; a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 30 évben határozta meg.

A Fővárosi Ítélőtábla előtt lezajlott másodfokú tárgyaláson Weiszdorn Róbert azt állította, ő nem ölt meg senkit, sőt, ha tudta volna, hogy a rablás "így alakul", mindenképpen megakadályozza társát, Nagy Lászlót a mészárlásban. Ezzel a halott bűntársa ellen tett vallomással Weiszdorn Róbert lényegében megerősítette mindazt, amit annak idején a Fejér Megyei Bíróságon elmondott. A vád szerint az Erste Bank biztonsági őrére először Weiszdorn lőtt, majd ezt követően járta végig helyiségről helyiségre Nagy László a móri bankfiókot és megölt mindenkit, alkalmazottakat és ügyfeleket, akiket ott talált. Hatan a helyszínen, ketten pedig a kórházba szállítás után röviddel haltak meg.

A móri bűntényért először - mint utóbb kiderült, tévesen - Kaiser Edét ítélték el, Weiszdorn Róbertet és Nagy Lászlót 5 évvel a móri mészárlás után, 2007 februárjában fogták el. Még abban az évben, 2007. július 13-án Nagy László öngyilkos lett a cellájában. Így a móri vérengzésért egyedül Weiszdorn vár a jogerős ítéletre.