Gázrobbanás volt egy monori társasházban péntek este. Az utolsó hírek szerint már négy sérültje van a történteknek,a  mentők egy embert súlyos, hármat pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba a Pest megyei városból.A sérültek közül ketten egy helyen tartózkodtak, ketten viszont külön lakásban voltak a robbanáskor.
A statikus véleménye szerint a társasház három lakása lakhatatlanná vált, ebből kettő gyakorlatilag megsemmisült a detonációban.
A robbanás a sorház legszélső lakásában volt. A helyszínre statikust hívtak, hogy felmérje az épület állapotát. A szakértő véleménye szerint a négy lakás közül három lakhatatlanná vált: ebből kettő gyakorlatilag megsemmisült a robbanáskor, egy pedig - bár a szerkezete ép - nem biztonságos, így egyelőre ott sem maradhatnak a lakók. A helyszínen keresőkutyákat is bevetnek, hogy megbizonyosodjanak, senki sincs a törmelék, illetve a ház romjai alatt - mondta a Független Hírügynökségnek Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.