Semmi előjele nem volt a brutalitásnak - ezt mondta az RTL Híradónak a gyermekét bántalmazó üllői párról a helyi gyermekjóléti szolgálat vezetője pénteken. A 18 éves nőt és a 21 éves férfit az elmúlt hetekben vette őrizetbe a rendőrség, mert a gyanú szerint másfél hónapos gyermeküket brutálisan megverték és megharapták.
A gyermek szüleit két napja vitték a SOTE szakértői intézetébe, hogy fogsormintát vegyenek tőlük. A pár egy üllői házban lakott albérletben. A szomszédok vették észre a csecsemő sérüléseit, ők lettek volna egyébként a gyermek keresztszülei. Az egyik szomszéd azt mondta: a menye csak annyit látott a gyermeken, amikor átment, hogy az arcán és a halántékán folt van, a szemében pedig véres. Az asszony szerint az anya először nem is akart orvoshoz menni a gyermekkel. A nő szerint a szülők családcentrikusnak tűntek, mások előtt puszilgatták a kislányt. Nemcsak a szomszédok, hanem az Üllői Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai sem gyanakodtak. A anya néhány hónapja rendszeresen járt hozzájuk, praktikus ügyekben kért segítséget. Nem sokkal a történtek előtt is betért oda. Czvikli Annamária, az Üllői Gyermekjóléti Szolgálat vezetője ennek kapcsán elmondta: látták a babát is, de mivel ők szociális munkások, nem vetkőztették le a kicsit. Hozzátette: felöltözve mosolygós, kiegyensúlyozott babának tűnt, nagyon szépen fejlődött. A védőnők szerint a kislány majdnem két hónap alatt megduplázta a súlyát.
A rendőrségen mindkét szülő beismerő vallomást tett. Azt mondták: azért bántották a kislányt, mert nem akarta abbahagyni a sírást. A gyermek állapotáról a kórház nem adott felvilágosítást. Most a gyámhivatal vizsgálja, hogy hol helyezik el, hozzátartozónál vagy csecsemőotthonban.