A hóesés miatt 89 munkagép takarítja az utakat szombaton kora délután Budapesten. Jelenleg 377-en dolgoznak, de Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hómunkásokat vesz fel délutáni műszakra.

A fővárosban szombaton délelőtt - ahogy azt az Országos Meteorológiai Szolgálat jelezte - havazni kezdett. Az FKF 89 munkagéppel azonnal megkezdte a takarítást az 1200 kilométeres szakaszon. A munkások a fő- és közösségi közlekedési útvonalhálózaton, hidakon, felüljárókon, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai központokhoz, kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez vezető utakon dolgoznak, összesen 377-en. Emellett takarítják a közjárdákat, közlépcsőket, a gyalogátkelőhelyek környékét is. Az időjárás a közösségi közlekedésben egyelőre nem okoz gondot, a járművek tudnak haladni. A mellékutak megtisztítását csak a havazás megszűnése után tudják elkezdeni.

Az FKF arra kéri háztulajdonosokat, valamint a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól, mivel a síkos járdák balesetveszélyesek. Fontos, hogy az összelapátolt havat ne az úttestre tolják le, mert az ugyancsak veszéllyel jár. Az autósokat szintén arra figyelmeztetik, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. Az FKF hómunkásokat vesz fel a szombaton délutáni, 14 órától este 22-ig tartó műszakba. Jelenkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet, amelyek címei megtalálhatók a társaság honlapján, a www.fkf.hu internetes oldalon. Emellett a 06 40 353 353-as kék számon is várják az érdeklődőket. A nyolcórai munkavégzésért nettó 3.550 forintot fizetnek.