Beteg nő megerőszakolásával gyanúsítanak egy magyar férfit Amerikában

2010.12.28. 14:49

Őrizetbe vettek egy illegális bevándorlóként Amerikában tartózkodó magyar férfit az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő North Hamptonban - írta a Hampton Union. A beszámoló szerint a 43 éves illetőt azzal vádolja egy helyi nő, hogy betegségéből adódó gyengeségét kihasználva a férfi megerőszakolta őt karácsony este egy North Hampton-i motelben. A férfi tagadja a vádat.

A magyar férfi egy helyi kamionos pihenőben dolgozott biztonsági őrként, ahol megismerkedett egy hajléktalan nővel. A nő állítása szerint a férfi december 24-én este kocsiján elvitte a közeli Slumber Manor motelbe, ahol megerőszakolta őt.  A történtekre akkor derült fény, amikor később egy helyi férfi meglátta a nőt egy benzinkút járdáján üldögélve. A férfi megsajnálta a hajléktalan nőt, és egy másik motelbe vitte, ahol kifizetett neki egy éjszakányi szállást. A férfi azonban ezután a rendőrséghez fordult, hogy elmondja: az ittasnak tűnő nő azt állította neki, hogy "civakodott valakivel, és sérülés látszik az arcán.

A motelhez kiérkező rendőröknek végül a nő beszámolt arról, hogy egy akcentussal beszélő férfi megerőszakolta őt. A nő - akit másnap az Exeter kórházban kivizsgáltak - később pontosan leírta állítólagos megerőszakolásának körülményeit, és azt is elmondta, hogy azért nem tudott védekezni, mert rákban szenved, és emiatt nagyon legyengült a szervezete. A rendőrség december 26-án kérdezte ki a kamionos pihenőnél az illetőt, aki azonban tagadta az ellene felhozott vádakat. A férfit végül erőszak gyanújával és a bevándorlási szabályok megsértése miatt vették őrizetbe, és várhatóan január 19-én kell megjelennie a bíróság előtt.