horoszkóp

További sértetteket keres a rendőrség a berhidai bűnbanda ügyében

2010.12.30. 17:23

Valószínűleg több áldozata is lehet annak a berhidai bűnbandának, amelynek tagjai hátrányos helyzetű fiatalokat zsaroltak, kényszerítettek munkára és prostitúcióra öt éven keresztül. A rendőrség sértettek jelentkezését várja az ügyben - tájékoztatott csütörtökön a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

December 7-én kerültek előzetes letartóztatásba a négyfős banda tagjai, akik öt éven át különböző ígéretekkel édesgettek magukhoz hátrányos, kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatalokat, majd hiszékenységüket és a jóindulatukat kihasználva különböző bűncselekményeket követtek el ellenük, illetve kényszerítették őket azok elkövetésére. A fiatalok egy melléképületben éltek. Ház körüli munkákra kényszerítették őket, a lányokat - köztük kiskorúakat - prostitúcióra is. Emellett hiteleket vettek fel a nevükre, irataikkal pedig telefonokat vásároltak. Közüzemi szolgáltatókkal kötött szerződéseiket is átíratták a nevükre, és felélték a nevükre folyósított szociális juttatásokat.

A rendőrség szerint okkal feltételezhető, hogy a társaságnak további áldozatai vannak. Ezért olyan sértettek jelentkezését várják, akiket személyi szabadságában korlátoztak, zsaroltak és fenyegettek az üggyel összefüggésben. A bejelentéseket az ingyenesen hívható 107-es telefonszámon lehet megtenni. A bejelentő adatait a hatóság bizalmasan kezeli.  Arról, hogy eddig hány fiatal esett biztosan áldozatul a bandának, továbbra sincs információ.