Őrizetbe vették egy manilai politikus gyilkosát, akit az áldozat véletlenül lefényképezett, mielőtt a halálos lövések eldördültek - jelentette be a Fülöp-szigeteki rendőrség kedden. A megdöbbentő fotót, amelyen a háttérben látszik a pisztolyát felemelő gyilkos, az egyik legnagyobb fülöp-szigeteki napilap címoldalán közölte.

Az áldozat, Reynaldo Dagsa, aki Manila egyik külvárosának tanácsnoka, szilveszterkor készített a családjáról fotókat, amelyek egyikén a háttérben látszik a merénylő, amint a pisztolyát célra tartja. A helyi rendőrség vezetője azt mondta, hogy a tanácsnok nyilván nem vette észre, mi készül ellene. Miután véget ért a fényképezés, a merénylő többször rálőtt a politikusra, aki a kórházba szállítás közben halt meg.

A fényképet a család adta át a rendőrségnek, amely így jutott el a gyilkoshoz, akit hétfőn vettek őrizetbe. A rendőrség közlése szerint őrizetbe vették a gyilkos cinkosát is, aki szintén látszik a képen. A hatóságok szerint a merénylő a tanácsnok egyik haragosa, a politikus tagja volt korában az egyik helyi bűnüldöző csoportnak.