Több kutya is elpusztult Budapest XXII. kerületében, miután fagyállót adtak nekik. Két házba a tettesek be is törtek, egy férfit a rendőrök elfogtak - számolt be hétfő este az RTL Klub Híradó című műsora. Egy erdélyi kopó volt az egyetlen kutya, amelyik túlélte a mérgezést. Mivel erős állatról van szó, lehetséges, hogy túléli a történteket, de nem biztos. Az állatot december közepén mérgezték meg. A környéken nem ez az egyetlen eset, a szomszéd utcában is fagyállót itattak egy kutyával.

A rendőrök kihallgatták az egyik kutyatulajdonost, az ő kutyáját is megölték, majd pár nappal később betörtek hozzá. A tettesek valószínűleg akadály nélkül akartak bejutni a kertbe. Budafokon a rendőrség két olyan ügyről tud, amikor - miután a házőrzőt megölték - betörtek. A helyi állatkórházban összesen 11 mérgezésről tudnak, közülük csak az említett eb maradt életben. Volt olyan kutya, amelyik fagyállóba áztatott ételt kapott, és volt, amelyikkel egyszerűen megitatták az édes folyadékot. Fél órán túl az állat már menthetetlen, csak akkor van némi esélye, ha nem jutott nagy mennyiség a szervezetébe. A fagyállónak egyébként édes az íze, ezért isszák meg az állatok. Állatorvosok szerint ezért kellene valamivel rosszízűvé tenni.

Budafokon sokan hallottak a mérgezésekről, többen láttak is a környéken furcsa alakokat. A rendőrség egyiküket elfogta. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az RTL Klubnak elmondta: az első bűncselekményt követő egy órán belül, információgyűjtést követően a rendőrség elfogott egy férfit, akit ismeretlen társaival a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A férfi vallomást tett a rendőrségen, szabadlábon védekezik.