Több baleset is történt hétfőn reggel Budapesten és Pest megyében a rossz látási viszonyok és a lefagyott, csúszós utak miatt. A Független Hírügynökség értesülései szerint hajnalban az M3-as autópályán három baleset történt: a Miskolc felé vezető oldalon, a 19-es kilométernél egy autó hajtott az árokba, a 20-asban több autó koccant össze. A főváros felé tartó oldalon a 22-es kilométernél egy kisteherautó és egy személyautó ütközött.


Valamivel nyolc óra előtt a 3-as számú főúton, Gödöllő és Kerepes között előbb három, majd újabb nyolc autó karambolozott a jeges út miatt. Valamivel 8 óra után, az M0-ás autóút 69-es kilométerénél, az M3-as autópálya feletti szakaszon a ködben körülbelül 30 autó koccant össze, a forgalom lelassult, torlódásra kell számítani. A balesetben egy ember könnyebben megsérült - mondta a Független Hírügynökségnek Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: az M0-áson 9 óra körül egy sávon megindult a forgalom.
A szóvivő azt kéri az autósoktól, hogy a ködre és a csúszós utakra tekintettel hajtsanak lassabban, vezessenek óvatosabban.