Hazahozzák Brazíliából az RTL Klub fiatalon elhunyt riporterének, Hégető Honorkának a haláláért felelős férfit. A riporternő egy autóbalesetben halt meg 2001. július 3-án. A balesetet az okozta, hogy barátja ittasan vezette az autót és a jármű Alsóörsnél, egy kanyarban kisodródott. A férfi túlélte a balesetet, de a bírósági ítéletet már nem várta meg, Brazíliába szökött. Azóta körözték, a dél-amerikai ország most kiadta a férfit, egyébként ez az első eset, hogy Brazília kiad körözött személyt Magyarországnak.A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy egy nemzetközileg körözött férfit hoznak haza kedden Brazíliából, repülővel.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy arról a férfiról van szó, akit a bíróság a távollétében ítélt el egy ittasan okozott, halálos közlekedési baleset ügyében. A baleset áldozata Hégető Honorka, az RTL Klub riportere volt. A férfi - a riporternő barátja - ittasan vezetett és a kocsi egy kanyarban lesodródott az útról. A riporternő meghalt, a férfi pedig külföldre szökött a bírósági ítélet elől. A hírügynökség információi szerint körülbelül két hete fogták el Brazíliában, néhány napja pedig két nyomozó utazott ki, hogy hazahozzák a férfit.

A repülőgép dél után nem sokkal landol Ferihegyen, ahol a rendőrség tájékoztatást ad majd az ügyről. Az RTL Klub a fiatalon elhunyt, tehetséges riporternő emlékére alapítványt hozott létre, mely évente kiadja a riporternőről elnevezett Hégető Honorka díjat, amire kisebbségekkel, illetve hátrányos helyzetűekkel foglalkozó televíziós műsorok készítői pályázhatnak.