Szabadlábon védekezhetnek a West Balkánban történt tragédia miatt indított nyomozás gyanúsítottjai. A Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden délelőtt úgy döntött, a négy gyanúsított előzetes letartóztatása nem indokolt, a kényszerintézkedés elrendelésének feltételei nem állnak fenn. Az ötödik gyanúsított ügyében már kedd este döntött a bíróság: ő is szabadlábon védekezhet.

Szerda délelőtt 10 órától tárgyalt a bíróság a szombati diszkótragédia miatt őrizetbe vett négy ember előzetes letartóztatásáról. A Pesti Központi Kerületi Bíróságon a rendezvény szervezőinek, a West Balkán szórakozóhely egyik bérbeadójának és a Noise Night Life című programsorozat gazdájának ügyében döntöttek.

A három lány életét követelő tragédia ügyében a hivatalos megfogalmazás szerint kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indult nyomozás. A VI. és VII. kerületi ügyészség kedden indítványozta az öt gyanúsított előzetes letartóztatását. Indoklása szerint fennáll ugyanis annak veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.