horoszkóp

Elektromos hősugárzó miatt kaptak lángra a lakókonténerek

2011.01.24. 13:03

Elektromos hősugárzó miatt kaphattak lángra a Szent Gellért téri metrómegálló építkezésén álló konténerek. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzvizsgáló ugyan még mindig a helyszínen dolgozik, de minden jel arra mutat, hogy egy elektromos hősugárzó miatt égett ki több konténer vasárnap éjjel a Műegyetem előtt. A kár nagyságát még nem tudni, de minden bizonnyal milliós nagyságrendű lehet - tette hozzá.


Mint ismert, vasárnap éjjel riasztották a tűzoltókat a XI. kerületbe, a Szent Gellért téri metróépítkezéshez. A Műegyetem épülete előtt felállított 46 konténerből ugyanis több lángra kapott. A szállásokon emberek nem voltak, mert a munkások a mélyben dolgoztak, senki nem sérült meg. A lángokat hét vízsugárral negyven tűzoltó oltotta el. A Gellért téri metróépítkezésen a munkásokat több tucatnyi konténerben szállásolták el, ezeket három emelet magasan építették egymásra. A lángok az egyik első emeleti, szélső konténerben csaptak fel, ez irodaként üzemelt. A mentési munkálatok miatt a műszaki egyetem előtti rakpartot több órára lezárták a járműforgalom elől.

DBR Metró Projekt Igazgatóság közleménye szerint a Szent Gellért téri állomásépítésén négy alvállalkozói munkakonténer égett ki, majd a tűz további nyolc másikra is átterjedt. A tűz okának, a konténerek statikai állapotának, illetve az elektromos berendezések állapotának vizsgálata még tart, ez azonban az állomáson folyó munkálatokat nem érinti.