Több közúti balesetet is okozott a havazás a Dunántúl nyugati és délnyugati részén. Éjszaka 2-3 centiméteres hótakaró esett, az utak csúszósak, de járhatóak - tájékoztatták a Független Hírügynökséget hétfőn a vasi, a somogyi és a zalai katasztrófavédelmi igazgatóságok munkatársai.


A legtöbb balesetet Zalában okozta a hó. Kiskutas mellett két személyautó csapódott egymásnak, az egyik jármű az árokban kötött ki. A balesetben egy személy sérült meg könnyebben, őt mentő szállította el. Karmacson is két személyautó ütközött frontálisan, itt két ember sebesült meg. Zalaegerszegen a csácsi kanyarban hajtott az árokba egy személyautó, itt nem történt személyi sérülés. A tűzoltók mindegyik balesethez kivonultak, hogy kimentsék a járműveket, közölte a megyei katasztrófavédelem.

Somogy megyében egy közúti baleset történt a hó miatt: Marcali és Kéthely között egy kisteherautó csúszott az árokba. A járművet a marcali mentők mentették ki, személyi sérülés nem történt. Vas megyében a katasztrófavédelem szerint eddig nem történt közúti baleset a havazás miatt.Mindhárom megyében csúszósak az utak, amik nehezen, de járhatóak. A látási viszonyok kielégítőek, a közút kezelők munkagépei folyamatosan sózzák és síkosságmentesítik az utakat a katasztrófavédelmesek információi szerint. Megközelíthetetlen település egyik megyében sincsen.