Legkevesebb 14-en haltak meg az India északi részén lévő Uttar Pradesh államban kedden, amikor egy zsúfolt vonat tetején utazva nekicsapódtak egy hídnak. A hatóságok közlése szerint az áldozatok egy rendőrségi toborzásról tértek haza. A helyi vasúttársaság egyik igazgatója szerint sokan utaztak a vonat tetején. A többségük még időben észrevette a közelgő alacsony hidat, amely alatt a szerelvény elrobogott, ezért hasra feküdt. Az áldozatok azonban figyelmetlenek voltak. Akkora erővel ütődtek a hídnak, hogy közülük hatan azonnal életüket vesztették, nyolcan pedig nem sokkal később haltak meg.

A tetőn utazók közül további 14 ember sebesült meg, őket kórházba ápolják, néhányan súlyos állapotban vannak. Indiában tilos a vonatok tetején utazni. Akit elkapnak, az egy hónap börtönre és tíz dollárnak megfelelő rúpiára ítélhető.

Nem sokkal a szerencsétlenség előtt a toborzó helyen, Barielly városában összecsaptak a munkát keresők a rendőrökkel. Több ezer munkanélküli jelent meg, és miután többségüket nem vették fel a rendfenntartók közé, a csalódott tömeg buszokat, kocsikat gyújtott fel, üzleteket rongált meg.