Szánkóbalesetet szenvedett és meghalt egy ötvenes éveiben lévő magyar férfi szerda éjszaka Svájcban, Vaud kanton Diablerets nevű térségében - számoltak be svájci hírportálok pénteken a helyi rendőrségre hivatkozva. A férfi a negyedik, aki a idén szánkóbalesetben meghalt Svájcban és a második, aki Vaud kantonban vesztette életét.

A helyi rendőrség szerint a férfi csaknem 50 kollégájával egy céges rendezvényen vett részt a sí-, és szánkópályák tetején egy étteremben és este 10 óra körül kezdtek lecsúszni a hét kilométeres pályán. A férfi azonban eddig ismeretlen okokból letért a kijelölt pályáról és a Vioz nevű sílejtőn indult el lefelé.

A férfi munkatársai csak akkor vették észre, hogy nincs velük, amikor már mindenki leért. Holttestére három órával azután bukkantak rá a rendőrök, hogy jelentették eltűnését. Az eddigi vizsgálatok szerint elvesztette uralmát szánkója felett és egy fának ütközött.

A rendőrség azt is vizsgálja, mennyi alkohol volt a szervezetében, miután a csoporttal együtt kijött az étteremből, ahol csaknem minden este tartanak fondüzéssel egybekötött borkóstolókat.