Megvizsgálta a szakértő a vasárnap reggeli, újpesti paneltűzben megsérült lakásokat és megállapította, hogy csak a kiégett lakásba nem térhetnek vissza a lakók. A másik két lakás, melyek csak szerkezeti sérüléseket szenvedtek, nem lakhatatlanok, így oda visszaköltözhetnek a lakók - közölte vasárnap délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűz okát még vizsgálják. Az OKF korábban azt közölte, hogy a tűzben érintett lakásban és két szomszédos lakásban szerkezeti károk keletkeztek, melynek vizsgálatára statikus mérnököt hívtak a helyszínre.

Az OKF újabb tájékoztatása szerint közben a mérnök elvégezte a vizsgálatokat és megállapította, hogy a két másik lakás - amelyekben nem volt tűz - nem sérültek meg olyan mértékben, hogy lakhatatlanná váltak volna. Így ezekbe a lakásokba is visszaköltözhetnek a lakók. Az önkormányzatnak így csak a kiégett lakás lakóinak elhelyezéséről kell gondoskodnia.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Szigeti József utcai egyik panel ötödik emeletén, egy lakásában keletkezett a tűz reggel hét óra körül. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője azt mondta, hogy bár a lángokat rövid idő alatt megfékezték, a lépcsőház megtelt füsttel, ezért a lakókat - majdnem 50 embert - a tűzoltók mentőálarcban kísérték ki az épületből. Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, öten füstmérgezést kaptak.