A út közepén vágtak disznót, ráadásul kettőt is Szegeden a Cserepes soron, még pénteken délelőtt. Az alkalmi bölléreket rendőrök igazoltatták, akik a szokásos útvonalukon haladva kanyarodtak be az utcába, de nem tudtak továbbmenni, mert két szétbontott disznó volt az út közepén. A sertések tulajdonosai ellen szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök, és arra kérték őket, hogy az udvaron folytassák tovább a disznótort. Az esetről hétfő reggel adott hírt a rendőrség.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei szokásos útvonalukon haladtak, amikor pénteken délelőtt befordultak a Cserepes sorra. Továbbmenni azonban nem tudtak, ugyanis az aszfaltúton két sertés feküdt, miközben öten darabolták azokat. Az is látszott, hogy a munka már egy ideje folyik, ugyanis az út véres volt, illetve több felé disznódarabok voltak - mondta a Független Hírügynökségnek Szenti Szabolcs főhadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szóvivő elmondta: a rendőrök megálltak, igazoltatták a jelenlévőket, akik azt állították, hogy náluk hagyomány, hogy a közúton vágják a disznót, így meg sem fordult a fejükben, hogy esetleg az udvarban végezzék ezt a tevékenységet. Az is kiderült, hogy a két disznót egy lóért cserébe szerezték be, és saját fogyasztásra dolgozták fel éppen a húst.