Megrugdosta a rendőrautót, majd előállítása után a tapolcai rendőrségen szándékosan lefejelte az asztalt egy garázdálkodó férfi a hétvégén. A férfi előzőleg az édesanyját is megverte. A később elfogott férfit végül pszichiátriára szállították, ahol kiderült, hogy már többször állt kezelés alatt. A tapolcai kórház ambulanciájára az ügyeletes orvos hívta ki a rendőröket, mert bement hozzájuk egy idős asszony, akin verésből származó sérülések voltak. Az 66 éves asszony elmondta, hogy a fia többször is arcon ütötte. A férfi később el is ment a rendőrségre, de tagadta, hogy bántotta volna az anyját. Érdemben azonban nem lehetett vele beszélni, annyira ittas volt.

A rendőrök elküldték a kapitányságról, a 29 éves férfi nagy nehezen szót is fogadott nekik. Azonban az ajtón kilépve összefüggéstelenül kiabálni kezdett és belerúgott egy ott parkoló járőrkocsiba. A rendőrök ekkor elfogták és újra bevitték a rendőrségre, ahol azonban a férfi szándékosan lefejelt egy asztalt. Könnyű sérüléseket okozott magának. Az ilyen esetekben kötelezően elvégzett vérvétel után a férfit a sümegi kórház pszichiátriájára szállították, ahol kiderült, hogy már többször állt kezelés alatt.

A férfi édesanyjának sérülései egyébként az ügyeletes orvos vizsgálatai szerint könnyűek. Az asszony nem akart feljelentést tenni a fia ellen a könnyű testi sértés miatt. A rendőrök viszont garázdaság miatt eljárást indítottak ellene - tájékoztatott hétvőn a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.