Öngyilkos apjuk ölte meg a svájci ikreket, akiket több mint tíz napja kerestek az alpesi állam, illetve Olaszország és Franciaország hatóságai. A svájci rendőrség pénteki közleménye szerint az apa levelet írt a hat éves lányok anyjának, amelyben elárulta, hogy megölte a gyerekeket.

A február 3-i keltezésű levelet csak most találták meg. "Megerősíthetem, hogy a levélben azt írta, hogy a lányok nem szenvedtek és békében nyugszanak" - mondta az illetékes rendőrség szóvivője.

A rendőrség azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy január 30-án az apa - a hétvégi láthatás után - nem vitte vissza gyermekeit tőle különváltan élő feleségének a svájci St. Sulpice-ben található otthonukba. A 43 éves férfit a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetére tartó kompon látták utoljára együtt lányaival, Alessiával és Liviával. A visszafele úton már egyedül hajózott Franciaországba. Február 3-án pedig a dél-olaszországi Cerignolában egy vonat elé ugrott. A hatóságok mostanáig úgy gondolták, hogy az ikrek akár életben is lehetnek. Szerdán a gyerekek anyja egy olasz tévéműsorban kérte a nézőket, hogy jelezzék, ha bármit tudnak a kislányokról.