Rács mögött az ausztrál "horror-házat" irányító banda tagjai

2011.02.11. 08:28 Módosítva: 2011.02.11. 08:29

Összesen 37 év börtönbüntetésre ítélt az ausztrál legfelső bíróság pénteken négy embert, akik megvertek és éheztettek gyereket Adelaide-ben. A sajtó által csak "horror-háznak" nevezett épületben hat felnőtt és 21 gyerek élt. Az ügyben eljáró bíró szerint a gyerekek egy ötfős csoportjával "felfoghatatlan" rémségeket műveltek 2008-ban négy hónapon keresztül. A többi között fojtogatták őket, és nem kaptak enni.

Az akkor négy és hét év közötti gyerekeknek nap, mint nap válogatott rémségeket kellett kibírniuk. "Arra kényszerítették őket, hogy egész nap ugyanabban a pózban álljanak" - mondta a bíró.

Az erőszakos cselekedetekre, mocskos és kaotikus életkörülményeikre csak azután derült fény, hogy a gyerekek egyike elvesztette eszméletét az alultápláltságtól, kihűlt és kórházba kellett vinni. A nyomozók ezután kiderítették, hogy az öt gyerek visszamaradott a fejlődésben. Rühesek voltak, lábukon nyílt sebek, fekélyek tátongtak. Az orvosi vizsgálat pedig rámutatott, hogy a nem megfelelő táplálás miatt agyuk károsodott.

A bíró szerint a kínzások irányítója egy 36 éves nő volt, aki valószínűleg féltékenységből cselekedett, mert nem ő volt a gyermekek anyja. 10 év börtönbüntetést kapott. Élettársát, a kicsik 38 éves apját, kilenc évre ítélték, ahogy a ház két másik férfi lakóját is. A gyerekek anyja korábban bűnösnek vallotta magát, ő már megkezdte hároméves börtönbüntetését.