Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést és foglalkozástól való eltiltást indítványozott Geréb Ágnes perében a Fővárosi Bíróságon. Az ügyész kedden elmondott vádbeszédében nem módosította az eredeti vádat gondatlanságból elkövetett emberölésre, így az otthonszülés népszerűsítésével elhíresült orvosnőt változatlanul maradandó fogyatékosságot eredményező, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, valamint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják.

Az ügyészség ebben a perben három bűncselekménnyel vádolja Geréb Ágnest, illetve a többi vádlottat, akik közül egyet egy negyedik ügyben is felelősségre kívánnak vonni. Az első vádirat szerint Geréb 2003 karácsonyán ikerszülést vezetett egy lakásban, a második magzatnak gyenge volt a szívhangja, ezért az anyának injekciót adtak. A percekkel később megszületett gyermek nem lélegzett, a mentők megérkezéséig oxigénhiányos állapotban volt, ami miatt a vád szerint maradandó agykárosodást szenvedett. Ez a csecsemő hat hónappal később meg is halt. A másik esetben 2007 szeptemberében, a szülőcsatornába szorult be egy magzat. Hiába próbálták világra segíteni, az újszülött meghalt. A harmadik eset 2007 október végén történt: ekkor a szülés közben komplikáció lépett fel, és a fiatalasszonyt súlyosan kivérzett állapotban szállították kórházba. Az egyesített három ügyet még 2008-ban a Pesti Központi Kerületi Bíróság kezdte tárgyalni, majd 2010 tavaszán áttették az ügyet a Fővárosi Bíróságra, mert igazságügyi orvos szakértői vélemény alapján felmerült, hogy az egyik bűncselekmény az eredeti vádtól eltérően - súlyosabban - gondatlanságból elkövetett emberölésnek minősülhet. A Fővárosi Bíróság tárgyalásain valamennyi vádlott tagadta bűnösségét.

Kiss Veronika ügyész keddi perbeszéde elején hangsúlyozta, hogy ennek a bűntetőeljárásnak nem tárgya, nem témája a tervezett otthonszülés, a bíróság által eldöntött kérdés nem az, hogy a tervezett otthonszüléstől tartózkodni kell-e vagy támogatni kell azt, hanem az, hogy a vádlottak elkövettek-e foglalkozásukkal összefüggő szabályszegést. Az ügyész végül nem módosította a korábbi vádat, fenntartotta a minősítéseket, így Geréb Ágnest a gondatlan veszélyeztetés különböző formáival vádolta meg. Az ügyésznő Geréb Ágnes esetében felfüggesztett fogházbüntetést, és a szülész-nőgyógyász foglalkozástól való eltiltást indítványozta, a többi vádlott ügyében felfüggesztett fogházbüntetést, valamint pénzbüntetést indítványozott.  A per március 17-én, a védői perbeszédekkel folytatódik, ítéletet március 24-én hirdet Cserni János büntetőtanácsa.