Fiatal nőt gyanúsít a rendőrség a rakamazi gyilkossággal

2011.02.15. 15:20

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával vett őrizetbe kedden egy 27 éves rakamazi nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. Őt gyanúsítják azzal, hogy péntek este megölt egy 76 éves rakamazi asszonyt - tudta meg a Független Hírügynökség Fülöp Gergely szóvivőtől.
A megalapozott gyanú szerint a nő február 11-én este bement a későbbi áldozat, a Rakamazon egyedül élő 76 éves asszony házába, és olyan súlyosan bántalmazta, hogy az belehalt sérüléseibe. A tettes az áldozat nyakláncát és gyűrűjét vitte el. A néni holttestét másnap fedezték fel.
A szóvivő hozzátette: bűnpártolás gyanújával kihallgatták a feltételezett elkövető 30 éves nővérét és 60 éves anyját is, akik a nyomozati adatok szerint tudták, hogy hozzátartozójuk mit követett el, és igyekeztek meghiúsítani a büntetőeljárás sikerét. Az anyát szintén őrizetbe vették, a nővér szabadlábon védekezhet. A nyomozók megtalálták az áldozattól eltulajdonított, majd elrejtett ékszereket is. A nő, ha bebizonyosodik, hogy elkövette a gyilkosságot, 10-20 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.