Egy kilencéves ausztrál fiú fejjel előre kiesett egy száz kilométer per órás sebességgel haladó kisbuszból, és nemcsak hogy túlélte, de súlyos sérüléseket sem szenvedett - jelentette szombaton a Daily Telegraph című ausztrál lap. A fiút kezelő orvosok nem tudtak magyarázatot adni arra, hogy a fiú hogyan élhette túl a becsapódást, és csodálkoztak azon, hogy milyen hamar felgyógyult. "Kapcsold be a biztonsági övet!" A kilencéves Rex Gallagher feltehetően soha többet nem fogja figyelmen kívül hagyni ezt a felszólítást, ami balesete előtt többször is elhangzott az őt, és csapattársait szállító kisbuszban. A tizenévesekből álló vízilabdacsapat hazafelé tartott egy bajnokságról Új-Dél-Wales állam egyik autópályáján, amikor Rex egy ülésen átmászva elvesztette egyensúlyát, majd fejjel előre kizuhant a kisbusz egyik nyitva lévő ablakán - írta a Daily Telegraph.

A kisbuszt Rex anyja vezette, aki a lapnak elmondta: csak egy fehér villanást látott a visszapillantó tükörben, és először azt gondolta, hogy a gyerekek kidobtak egy zacskót az ablakon. Csak lánya sikolya után tudatosult benne, hogy a fehér villanás a fia volt. Paula Schmuck elmondta, hogy amikor odarohant hozzá, azt gondolta, hogy már csak fia holttestéhez siet.

A fiú azonban nemcsak hogy nem halt meg, még a súlyos sérüléseket is sikerült elkerülnie - írta az ausztrál lap. A fiú combcsonttörést, és több kisebb törést szenvedett, és nagyjából 120 öltéssel lett gazdagabb. Rex pénteken este már el is hagyhatta az őt kezelő kórházat.

Az őt kezelő sebész elmondása szerint kollégáival együtt nem tud magyarázatot adni arra, hogy a kisgyerek miként élhette túl a becsapódást, amely olyan erős volt, hogy eltörte combcsontját. Az orvosok közlése szerint azonban fejbőre olyan erősen vérzett az eset után, hogy könnyen elvérezhetett volna, ha anyja nem részesíti azonnal elsősegélyben, és nem kerül gyorsan kórházba.