Hétfőn kezdődik a Fővárosi Bíróságon a 2008 augusztusában brutálisan megölt táncoslány, Szabó Dézi gyilkosainak pere. A lány holttestét Budapest XXIII. kerületének egy félreeső részén találták meg. A rendőrség néhány nap alatt elfogta a gyilkosság gyanúsítottjait, akiket azóta az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt meg.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a vádlottak, - egy férfi és egy nő - 2007 szeptembere óta megszakításokkal élettársak voltak. A részben táncosnőként, részben prostituáltként tevékenykedő nő 2008. első felében egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a későbbi áldozattal, Szabó Dézivel. A két nő néhányszor közösen vállalt táncos munkát.

A nő 2008. augusztus 11-én munkalehetőség ürügyén találkozót beszélt meg Dézivel. Az élettársával autóval érkeztek a megbeszélt helyre, felvették a lányt, majd egy XXIII. kerületi erdős területen lévő útra hajtottak. Ott a férfi és élettársa a vád szerint kábítószert fogyasztott, majd több késszúrással megölték a lányt. A holttestet otthagyták, ők pedig távoztak a helyszínről.

A két ember ezután egy ideig rokonoknál, barátoknál bujkált, majd vidéken próbáltak elrejtőzni. 2008. augusztus 23-án egy nyíregyházi panzióban fogták el őket, ahova más nevére kiállított érvényes diákigazolványokkal jelentkeztek be. A Fővárosi Főügyészség a vádiratban a férfit és a nőt "társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel" és közokirat hamisítással vádolta meg. A tárgyalás hétfőn kezdődik a Fővárosi Bíróságon, a két vádlott egyébként jelenleg előzetes letartóztatásban van.