Március 25-én kezdődik a romagyilkosságok tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. A 6 halálos áldozatot követelő, romák elleni támadások ügyére Miszori László bíró öt tagú tanácsa 34 napot jelölt ki. Így lehetséges, hogy a 9 helyszínt érintő, 6 halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat utolsó tárgyalásán, július közepén ítélet is születik.

A romák elleni támadássorozat 2008 nyarán kezdődött és minden esetben kistelepülések cigánysorait érintette. 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án pedig Kislétán támadták meg romák otthonait. Az egyik merényletben egy testvérpár, egy másikban pedig egy fiatalember és ötéves kisfia veszítette életét, amikor az égő házból menekülés közben lelőtték őket. Még két helyen ugyancsak halálos áldozatot követeltek a merényletek.

A gyilkosságsorozat elkövetésével négy embert vádoltak meg, ő ellenük a vád előre kitervelten, aljas indokból több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy elleni emberölés, ezen túl rablás, lőfegyverrel való visszaélés és rongálás. A tárgyaláson várhatóan több mint 160 tanút és 30 szakértőt hallgatnak majd meg.