A japán rendőrség arról számolt be, hogy az eddigi információk szerint legkevesebb 40 ember vesztette életét és 39-en tűntek el a természeti katasztrófa alatt. A kórházi jelentések szerint több mint kétszáz ember sebesült meg a szerencsétlenségben. A beszámoló szerint az áldozatok között van egy férfi, akire rádőlt egy kőfal Tokió közelében, és egy idős nő, aki egy leomló tető miatt halt meg szintén a főváros környékén. A harmadik áldozat a szomszédos Ibaraki prefektúrában vesztette életét, halálának körülményei egyelőre nem ismertek.

A hírügynökség szerint a Miyagi prefektúrában lévő Sendai városban összeomlott egy vendéglő, és számos ember a romok alatt rekedt. Az innen délre fekvő Fukushima prefektúrában pedig legkevesebb nyolc embernek veszett nyoma egy földcsuszamlás következtében. A földrengés miatt sokan megsérültek, köztük az a 26 tokiói diák is, akikre egy iskolai ünnepség alatt omlott rá az épület teteje. Állapotukról egyelőre nincsenek pontosabb információk.

Eltűnt hajó

Fedélzetén mintegy száz emberrel elsodródott egy hajó Japán közelében a földrengés okozta szökőár miatt - közölte az állami NHK televízió Miyagi prefektúra rendőrségére hivatkozva. Mint közölték, egyelőre nem tudni, hogy mi lett a sorsa az eltűnt jármű utasainak.