A tűzoltók szabadítottak ki egy kéményből egy tizenéves fiatalt szombaton reggel Ózdon. Vélhetően az épületben működő presszót, vagy boltot akarta kifosztani, de beszorult. A betörő megsérült és kihűlt, kórházba szállították. Most lopás kísérlete miatt folyik ellene eljárás.

Dobi Tamás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa a Független Hírügynökséggel azt közölte: a fiatal férfi vélhetően a hátsó bejáraton keresztül akart bejutni a házba, de nem sikerült, ezért próbálkozott a kéményen át, de beszorult.

Valószínűleg az egész éjszakát a kéménybe szorulva töltötte. Segélykiáltásaira a kilenckor nyitó presszó bérlője figyelt fel, ő hívta a rendőröket. A bajba jutott betörőt végül a tűzoltók húzták ki szorult helyzetéből, megsérült és ki is hűlt ezért kórházba szállították.

A szóvivő tájékoztatása szerint a fiatal azzal védekezett, hogy focizott és a labda a tetőn maradt, azért ment fel, majd véletlenül beleesett a kéménybe. A rendőrök azonban a labdát nem találták meg és a gyanúsított azokat az embereket sem tudta megnevezni, akikkel együtt focizott. A rendőrség most lopás kísérlete miatt indított eljárást ellene