Bűnösnek vallotta magát a kedden kezdődött tárgyalássorozatán a salgótarjáni "macsetás gyilkos". Fekete László 2009. decemberében brutális kegyetlenséggel kaszabolt szét egy párt egy félméteres pengehosszúságú macsétával a vásárlók szeme láttára egy salgótarjáni üzletben.

A különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett gyilkosságot ismertető ügyész, Sziliné dr. Séber Anita részletesen ismertette a gyilkosságot, amit az üzlet kamerája is rögzített. Az igazságügyi elmeorvosi szakértő jelentése szerint a 29 éves férfi bár súlyosan személyiségzavaros, a tettét ép elmeállapotban követte el.

Fekete László zokogva tett vallomásában elmondta: azért ölt, mert szerette a lányt, a tettét súlyosan megbánta és áldozatai szüleinek a megbocsátását kérte. Az áldozatok szülei nem vagyoni kártérítésre is igényt tartanak. A tárgyalás péntekig a tanuk meghallgatásával és a bizonyítékok bemutatásával folytatódik, ítélet májusra várható. A védőügyvéd, Czudar Sándor szerint sajnos a bizonyítékok is azt mutatják, hogy az eset egyértelmű, már csak az a kérdés, hogy Fekete László ténylegesen letöltendő életfogytiglant kap-e.