Bűnösnek találta az ausztrál Victoria állam bírósága azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy két évvel ezelőtt ledobta a négyéves kislányát egy hídról. A 37 éves Arthur Freeman ügyének tárgyalásán és a hétfői ítélethirdetéskor nem mutatott érzelmeket.

A háromgyerekes apa 2009. január 29-én hajtott fel a melbourne-i West Gate hídra, ahol megállította az autóját, kivette belőle négyéves Darcey-t, majd - szemtanúk beszámolója szerint - rongybabaként áthajította a gyereket a korláton. A kislány 58 métert zuhant, súlyos belső sérüléseket szenvedett, ám halálát fulladás okozta.

Néhány perccel a gyilkosság előtt a férfi felhívta telefonon volt feleségét, és azt mondta neki, "Mondj búcsút a gyerekeidnek". A kocsiban a kislányon kívül Freeman két fia is ott ült, ám a férfi őket végül nem bántotta. Miután lehajította Darcey-t a hídról, a férfi a melbourne-i szövetségi bírósághoz vezetett, ahol feladta magát.

A tárgyaláson ügyvédje azzal érvelt, hogy Freeman pillanatnyi elmezavarában dobta le a gyerekét a hídról, az ügyész viszont azt állította, hogy a hétévnyi házasság felbomlása utáni bosszúvágy motiválta a férfi tettét. Freeman büntetését egy későbbi időpontban szabja ki a bíróság.